Friday 11 June 2010

Band Of Skulls


Λοιπόν, αποφάσισα το πρώτο μου post να το αφιερώσω στους Band Of Skulls.
Εεε τους έμαθα χάρη στην Ειρήνη, η οποία μου ζήτησε να της βρώ ποιο τραγούδι ήταν αυτό που έπαιζε στη διαφήμιση των ρολογιών Swatch. Ναι και το βρήκα λοιπόν (το "I Know What I Am" ήταν..) και από τότε ξεκίνησα να τους λατρεύω.
Οι Band Of Skulls λοιπόν είναι ένα συκρότημα απο το Southampton της Αγγλίας που αποτελείται από τους Russell Marsden (κιθάρα, φωνητικά), Emma Richardson (μπάσσο, φωνητικά) και Matt Hayward (ντραμς). Στην αρχή ονομάζονταν Fleeing New York, αλλά το Νοέμβριο του 2008, το άλλαξαν και έγινε αυτό που έχουν και τώρα. Πολλές φορές έχουν παρομοιαστεί με το group "The White Stripes", γεγονός που τους ενοχλεί λίγο.

Μέχρι τώρα έχουν βγάλει μόνο ένα δίσκο, ο οποίος θα είναι και αυτός που θα σχολιάσω παρακάτω. Κικ. Τι οργανωμένος που είμαι.
Λεγεται Baby Darling Doll Face Honey, που κι αυτό από μόνο του τραβάει τον αγοραστή αφού ο τίτλος ειναι πολύ πρωτότυπος. Όπως έχει αναφέρει ο Russell σε μια συνεντευξη του ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από ενα μήνυμα που έστειλε κάποιος στην Emma, που έλεγε "baby darling doll face honey, when am I gonna see you in the big bad city" το οποίο είναι ο πρώτος στίχος του τραγουδιού τους Fires και το οποίο πρότεινε ο Matt να γίνει τίτλος του album.


Το εξώφυλλο (?) του δίσκου το έχει επιμεληθεί η ίδια η Emma, αφού είναι βασισμένο σε ζωγραφιές της.

Ο δίσκος έχει 12 τραγούδια.
Ξεκινάει δυναμικά με το Light Of The Morning, το οποίο είναι και το τραγούδι που ακούγεται σε μια διαφήμιση για την Ford Mustang 2011. Συνεχίζει με το Death By Diamonds And Pearls, ένα τραγούδι με το οποίο είχα πορωθεί τον προηγούμενο μήνα, αφού το άκουγα συνεχώς. Μετά, έρχεται το I Know What I Am, που και αυτό έχει χρησιμοποιηθεί για αρκετές διαφημίσεις. Προσωπικά, αυτά τα δύο είναι και τα τραγούδια που μ'αρέσουν περισσότερο, αλλά πιστεύω πως πρέπει να αναφέρω και τα υπόλοιπα. Κικ. Το 'χα πει πως είμαι κρύος. Το επόμενο, το Fires μπορώ να πω πως δε με ξετρελαίνει, αλλά ομολογώ πως έχει αρκετά ωραία μελωδία. (Πως τα λεω!). To Honest δεν είναι ούτε αυτό πολύ του γούστου μου, αλλά απ'ότι βλέπω από τα σχόλια των χρηστών του YouTube, το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε στην αγγλική σειρά Skins, οπότε το συμπάθησα. Αντικειμενικά κριτήρια πάνω απ'όλα. Αντιθέτως, το Patterns, το επόμενο τραγούδι από την πρώτη στιγμή που το άκουσα, αποφάσισα ότι θα μ'αρέσει. Και έτσι ακριβώς έγινε.


Προσπαθώ να βρω τρόπους έτσι ώστε να εισάγω το επόμενο τραγούδι χωρίς να λέω συνέχεια το ίδιο πράγμα, αλλα μπορώ να πω πως είναι πολυ δύσκολο. Νιώθω σαν να γράφω Έκθεση.
Τέλος πάντων, στο Hollywood Bowl μπορώ να πω πως πραγματικά λατρεύω την αρχή, αφού καθε φορά που ακούω αυτό το τραγούδι και τελείωνει, το γυρνάω πάντα πίσω στην αρχή για να ακούσω αυτό το Ηey! Ναι λοιπόν. Οπότε και αυτό μαζί με τα άλλα δυο είναι από τα αγαπημένα μου. Επόμενο τραγούδι. Bomb. Δε ξέρω. Νομίζω έχω mixed feelings. Από τη μια είναι ωραίο τραγούδι, αλλά εντάξει.. τίποτα το τρομερό. Το ίδιο και για το επόμενο τραγούδι το Impossible το οποίο αν και είναι και είναι ωραίο και χαλαρωτικό, μπορώ να πω ότι είναι και λίγο βαρετό. Τι να πει κανεις? Ναι, λοιπόν για να μη πολυλογώ, το ίδιο πάει και για τα 3 επόμενα, Blood, Dull Gold Heart και Cold Fame.


Οι Band Of Skulls απέκτησαν πολλή αναγνωρισιμοτητα πρόσφατα, χαρη στο τραγούδι τους Friends, το οποίο ήταν μέρος του soundtrack της ταινίας New Moon. Αναφέρει συγκεκριμένα ο Matt πως μετά από την ταινία, απέκτησαν περιπου 46.000 followers στο twitter τους.

Λοιπόν, κάπου εδώ τελείωσα. Γενικά το cd ήταν πολύ καλό και αρκετά τραγούδια ξεχωρισαν. Εεε θα του βάλω ένα 6/10. Προσωπικά κριτήρια. Ακούστε και εσεις τα τραγούδια γιατί μπορεί να σας αρέσουν.
Μπορώ να πω πως έγραψα πολλά και έκανα μεγάλη έρευνα, οπότε να το διαβάσετε και να το εκτιμήσετε. Και αφήστε σχόλια. Κικ. Αυτά. Ελπίζω να μη σας κούρασα.

Παρακάτω είναι τα τρία αγαπημένα μου τραγούδια:










8 comments:

  1. Xμ..λοιπόν αγαπητέ αρ9ρογράφε,
    (μάλλον αυτή η άισ9ηση "γράφω έκ9εση" είναι και πολύ common στα blogs :p)
    ενδιαφέρον συγκροτηματάκι οι band of skulls..ομολογώ πως έχω ξανακούσει απο σπόντα αλλά δεν ή3ερα ποιοι είναι. Λοιπόν μόλις έμα9α και το χρωστάω σε εσένα :D (well done!)
    μ' άρεσε πολύ το death by diamonds and pearls, το
    I know what I am και το hollywood bowl. Βασικά ήταν και τα μόναπου πρόλαβα να ακούσω ακολου9ώντας τις δικές σου προτιμήσεις πάντα ;)
    Εμ. Βασικά αυτά τα ολίγα.
    Καλά τα πας. Συνέχισε :P
    [δεν 3έρω τι άλλο να σου πω. Ίσως τα λόγια να είναι και περιττά - όχι φυσικά την ώρα που χωρί2ουμε- (λέω κρυάδες -.- ας με σταματήσει κάποιος) ..]
    Γεια σου για την ώρα. =)

    mitC* (πληροφοριακά πάντα)

    ReplyDelete
  2. ontws to death by diamonds and pearls einai porwshhhhh...twra egw den 8a evaza kai 6/10 sto groupaki :p (nomizw ginomai ligo kakia hah)vasika kana 4-5 einai oti prepei kat'eme!

    ReplyDelete
  3. ααα! ευχαριστώ και τις δύο λοιπόν!
    βασικά Κική δεν ειπες και τίποτα από δω για το εξαιρετικό αυτό μπλογκ, αλλα μου τα πες απο μσν. Κικ. Σκαω.
    Ναι λοιπόν αυτά.

    ReplyDelete
  4. Κοίτα, το συγκρότημα δεν το γνωρίζω καθόλου! Ούτε τα τρία καμάρια που το απαρτίζουν.
    Να πω ότι μ άρεσε? Ψέμα!
    Αντικειμενική κρίση λοιπόν... Καλοί είναι αλλά η κοπελιά παί2ει χάλια μπάσο φίλτατε! :)

    ReplyDelete
  5. Θα καεις στην κολαση απιστη/ε!
    Εχω τατουαζ με τους BAND OF SKULLS στο χερι μου!
    Ειναι οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙΙΙΙ!!

    Ενα μπραβο στον yes και να ξερεις οτι ειναι ιεροι..!

    δημητρης

    ReplyDelete
  6. BAND OF SKULLS *-*

    ReplyDelete
  7. μα μιλάμε αλή6εια γράφεις πολύ ωραία :$

    ReplyDelete
  8. i know what i am (!)

    ReplyDelete