Wednesday 12 January 2011

Passion Pit


Οπότε αποφάσισα να επανέλθω με τους Passion Pit. Οι Passion Pit είναι ένα συγκρότημα από το Cambridge, Massachussetts στην Αμερική (όλα μας τα χουν κλέψει πια) και δημιουργήθηκε το 2007. Η μουσική που παίζουν είναι ναι μεν indie φάση, αλλά είναι πιο πολύ elecro/synth-pop. Το wikipedia χαρακτηρίζει τη μουσική τους και ως wonky pop. Τι άλλο θα μάθει κανείς πια? Δημιουργήθηκε από τους Michael Angelakos (προφανώς Έλληνας-για φαντάσου), Ian Hultquist, Ayad Al Adhamy, Thom Plasse και Adam Lavinsky. Παρ'ολ'αυτά, οι δύο τελευταίοι στην πορεία αντικαταστάθηκαν από τους Jeff Apruzzese και Nate Donmoyer.
Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από το Variety Slanguage Dictionary -το οποίο απ'ότι καταταλαβαίνω ήταν ένα "λεξικό" της αργκό ενός περιοδικού). Παραδόξως, το ίδιο όνομα έχει και μια πορνογραφική ταινία της δεκαετίας του '80, αλλά τα μέλη του συγκροτήματος υποστηρίζουν πως δεν το γνώριζαν καν αυτό. 


Το συγκρότημα έβγαλε ένα EP το 2008, το οποίο λεγόταν Chunk Of Change. Από το EP αυτό βγήκε μόνο ένα single, το Sleepyhead. Αυτό το τραγούδι όμως υπάρχει και στον επόμενο κανονικό τους δίσκο, το Manners. Το Manners πρώτοβγήκε στα δισκοπωλεία τον Μάιο του 2009, το οποίο δέχτηκε γενικά καλές κριτικές. Ο δίσκος έχει 14 τραγούδια, τα οποία όλα έχουν γραφτεί από τον Angelakos (φαίνεται γελοίο, οπότε βάζω στην παρένθεση και ένα Αγγελάκος για να νιώσω καλύτερα).


"Make Light"  
"Little Secrets"  
"Moth's Wings"  
"The Reeling"  
"Eyes as Candles"  
"Swimming in the Flood"  
"Folds in Your Hands"  
"To Kingdom Come"  
"Sleepyhead"  
"Let Your Love Grow Tall"  
"Seaweed Song"  
"Sleepyhead (Stripped Down Version) (Extended Edition only)"  
"Moth's Wings (Stripped Down Version) (Extended Edition only)"  
"Dreams (The Cranberries Cover) (Extended Edition only)"  

(Προσωπικά προτιμώ το Neo Tokyo Remix)



-Ντάξει το παραδέχομαι. Ήταν άθλιο άρθρο. Αλλά θα ξαναβρώ τους ρυθμούς μου-




No comments:

Post a Comment